Ensam är inte stark

Jaha, vad blev det av den gångna sommaren då? Maken snickrar och målar och jag måste hålla mig borta från allt sådant. Vaffö då? Det känns så himla ensamt då.
Jo, jag är doft- och kemikalieöverkänslig och kan inte klara av allehanda dofter eller som jag helst vill säga, lukter. Jag blir sjuk och får svårt att andas, får en fruktansvärd huvudvärk som kan sitta i flera dygn, får rinnande ögon och näsa och ibland även svår klåda på kroppen och efter någon dag en heshet.

Jamen, detta var väl ringa när man jämför hur andra sjuka har det? Nej, jag klara inte av att jämföras med andra vad gäller hur sjuk, sjukare, sjukast man är.

Skulle önska att jag kunde gå i affärer och shoppa, slinka inpå ett café och ta en fika, bestämma mig för en resa till Kroatien i två veckor. Titta på konst i något galleri, eller gå in på en biograf och njuta av en härlig film.

Ja, nämn vad som helst och jag kan knappast göra detta. Men gå i skogen kan jag (om inte det finns gott om motorsågar och traktorer förstås). Men hur kul är det på en skala? Jag är i stort behov av miljöombyte åtminstone en gång om året för att klara av att leva så här i ensamhet om dagarna.

Nej, så får man aldrig tänka.

”Förnöjsamhet – det är konsten att ha tråkigt utan att ledsna på det.”