Våg schampo och balsam – oparfymerade hygienprodukter från Apoteket

Våg Schampo och BalsamApoteket har en serie oparfymerade produkter som heter Våg, som tillverkas av Cederroth .

Av dessa använder jag själv bland annat de parfymfria hårvårdsprodukterna schampo och balsam, och de är totalt luktfria. Flaskorna ser ut som på bilden, men var uppmärksam på att det även finns parfymerade varianter, då med texten PARFYMERAT med orange bakgrund på flaskan. Dessa är naturligtvis inte doftfria.

Andra produkter jag använder i Våg-serien är duschcreme, hårinpackning och balsam för torrt hår.

Det går att köpa produkterna genom Apotekets e-handelslösning, något jag dock själv inte gjort. Det verkar allt för krångligt, och jag vet inte om något är vunnet med det för min del. Så här skriver Apoteket.se om leverans:

Var kan man få sina varor levererade om man handlar på Apoteket.se?
Leverans sker i hela Sverige. Paket levereras till Postens utlämningsställen (leveransavgift 0 kr), till apoteksombud (leveransavgift 0 kr), till lokalt apotek (leveransavgift 0 kr) eller leverans som brev (leveransavgift 0 kr). Vilka leveranssätt som finns tillgängliga varierar mellan olika orter beroende på postens service på respektive ort.

Hur fungerar leveransen av de varor jag har beställt via Apoteket.se?
Kortaste leveranstid är i allmänhet tre vardagar. När paket skall hämtas på apotek eller apoteksombud kan legitimation krävas. Beroende på ort erbjuds följande leveranssätt:
Postens utlämningsställen: Kunden får en avi i brevlådan som talar om att det finns ett paket att hämta och var paketet finns. Avin ska undertecknas och medtas vid avhämtning.
Apoteksombud: efter kl. 16. Medtag gärna orderbekräftelse.
Lokalt apotek: efter kl.16. Medtag gärna orderbekräftelse.
Brev: levereras direkt hem i brevlådan. Om brevet är för stort så lämnas en avi och brevet får då hämtas ut på Postens utlämningsställe.

En schampoflaska är naturligtvis för stor för att skicka som brev. Jadu, tre dagars leveranstid och man får ändå inte varorna direkt hem till dörren.