Felix ville …

Felix, snart 3 år, ringde mig i veckan och ville genast komma och besöka mormor och morfar. Men det gick inte för hans mamma skulle göra så mycket annat men jag frågade, – om det går bra på lördag? – Ja, mormor, då kommer jag.
Så igår kom hela familjen på besök, mamma, pappa, bröderna Ludvig och Wictor, och så skulle de passa på att titta ut en julgran också. Lille Wictor låg och sov i sin vagn och jag var i närheten och passade honom. Det regnade så mycket att de blev plaskeblöta allihopa. Så nu har Felix och Ludvig satt röda band på den granen som de skall ha till julgran, så att ingen annan kan tjingsa den.

Felix har varit lite blyg tidigare men nu är det hej och hå för hela slanten. Vi åt middag och sedan vid fikat hade jag gjort fikabröd och det var så mumsigt, tyckte han. – Mums, egenbollar! När det blev dags att åka hem, ville Felix absolut stanna kvar och sova över. Men mormor var lite trött så vi bestämde att han fick ringa när han kände för att sova över och då ha packat en sova-över-väska med tandborsten och pyjamas. Då skall mormor läsa ”Den magiska julklappssäcken”. Tomten ville vara modern och ha en ny tomtesäck och då … Den sagoboken vill han höra på varje gång han är här och hälsar på. Gullunge där!

Jag frågade vad han önskar när han fyller tre år och svaret blev EN JULKLAPP! Va, inte får man väl julklapp i födelsedagspresent? Jo, och det skall vara GODIS i julklappen och godiset skall vara GULT! Jaha, hur nu detta skall kunna gå, vet jag inte. Kanske det finns GULT GODIS?