Bea får en uppenbarelse

Idag hittade jag ett blogginlägg av Béatrice KarjalainenBeas Tankar där hon skriver om Eva Millqvists forskning, och hur bra det känns att hennes överkänslighet är ”på riktigt” och inte på låtsas. Jag tror att alla vi som är överkänsliga någon gång fått höra om hur vi inbillar oss att vi är sjuka.

Det är lite av en uppenbarelse när sjukdomen får ett namn, och att få höra att vetenskapen erkänner att man faktiskt finns. För många med doftöverkänslighet innebär det en otrolig lättnad att få en diagnos och förklaring. Efter många år av astmamedicinering som föga hjälper utan snarare skapar nya symptom är det en befrielse att hamna rätt i läkarvetenskapen. Även om det i dagsläget saknas behandling så är man på rätt spår med forskning på området, och ämnet förtjänar all uppmärksamhet det kan få.