Kattastrof

Katten CeasarVåra två kattungar Ceasar och Cleo har idag blivit vuxna. De har blivit kastrerade och vaccinerade mot kattpest hos Distriktsveterinärerna. Min make körde in dem och skulle hämta dem efter fyra timmar.

Hem kom två små knappt uppvaknade katter som osade parfym!
Det hade jag absolut inte räknat med.

Katten CleoDet var tur att de skulle vara ifrån varandra ett tag så att uppvaknandet skulle ske lugnt. Då kan kanske parfymlukten minimeras tills jag träffade dem ordentligt.

Lilla Cleo får inte gå ut på 10 dagar och jag får hålla koll på såret så att det inte skall svullna, blöda eller vara sig. Det stod på underlaget att hon var sydd med stygn som löser upp sig själv på insidan huden och skulle inte behöva ha någon tratt. Men slickar hon sig ändå på såret så får min man åka och hämta en tratt imorgon.

Jag blev lite orolig då jag inte kan övervaka henne hela natten och ringde till veterinären och frågade om hon inte behövde ha en tratt om natten, men det var inga problem, trodde veterinären. Sedan ifrågasatte jag varför de använder parfymerade produkter inom djurvården?

Nej, vi använder inga parfymer, men kanske att tvålen vi tvättar oss med innehåller lite parfym?

Hoppas innerligt att det skall gå bra med våra katter och att vi inte skall behöva åka tillbaka till veterinärstationen vad gäller kastreringen. Men tillbaka skall de för att vaccineras ytterligare en gång till våren.

Apropå parfymlukter så ifrågasätter jag varför dessa måste ingå i djurprodukter som t ex i shampo för djur (hundar). Finns det någon som kan förklara detta för mig?