Parfymfritt schampo för djur

Lantmännen GranngårdenHelt otroligt! Mina katter luktade parfym när de kom hem från veterinären, vilket jag tycker är skandal! Veterinärens förklaring var att tvålen kanske innehåller lite parfym. Så jag skickade ett mail till Lantmännen Granngården med en fråga om de har parfymfria schampo för djur.

Här är svaret jag fick:

Lantmännen Granngården för en rad olika sorters schampo och andra hygienprodukter för sällskapsdjur.

Vi har en serie som heter J.P Héry, där alla produkter är framtagna under strikt veterinärkontroll och innehåller bara naturliga oljor, växtextrakt och örter. Inga kemikalier, oljor eller extrakter från djur förekommer. Samtliga schampo har en skonsam djuprengörande effekt utan tillsatser.

Inget specifikt besked huruvida de luktar parfym eller inte.

Jag hittade däremot två andra intressanta sidor på granngarden.se, bada hunden och bada katten. För hunden rekommenderas ett specialschampo för hundar för att skydda det naturliga smutsavvisande och värmebevarande fettet i hundens hud. Katter däremot, om man nu får för sig att ge sig på att bada den, skall definitivt inte ha hundschampo, däremot rekommenderas ett milt, oparfymerat schampo för barn.