Bredband och rymdfärder

Som jag skrivit tidigare så dröjer det med bredband till de mest oländliga och avlägsna delarna av kommunen.

Försvaret måste yttra sig angående en radiomast som behöver byggas för att bredbandet skall bli möjligt. Tydligen är det en enda person som handlägger ärendet, och den personen är på vad som verkar vara semester till den 15:e januari 2007.

När man söker svar hos Försvarsmakten i Göteborg spelar det ingen roll om man är Ingvor eller kommunens stadsarkitekt eller för den delen kommunalråd, de gör minsann inte skillnad på folk. Som lök på laxen har de dessutom mage att koppla ner en när man ringer och söker den aktuella handläggaren.

Helt otroligt att vi kan få upp en svensk i rymden, men inte få lite bredband ut på landsbygden. Men nu vet jag väl kanske hur Christer Fuglesang känt sig i dessa 14 år.