Vårupplevelser

Jaha, idag gick det så bra att vara utomhus och sitta i en smutt och njuta av solskenet och se hönsen, ankorna och gässen gå omkring och hitta godsaker. Fåren fick några kvistar med färska skott. Ceasar kom för att visa sin stora bedrift, han hade fångat en stor åkersork, ärk, och Cleo kom lite sömnaktig från logen och satte sig och slickade sin tass. Kunde hon kanske få smaka på Ceasars godsak?

Kunde till och med hänga ut tvätten och den kunde få lukta så gott som bara tvätt kan göra. Man måste passa på, fastän det är söndag och att jag egentligen inte vill hänga ut tvätt då. Det är något som jag fick höra från min morfar i tidiga barnaår och det sitter kvar i mig. Han tyckte att det bara var nödvändigt att barnkläder fick hängas ut på strecket om söndagar.

Värre har det varit i veckan som gick. Människor tycks ha ett inbäddat behov av att elda. Det må vara alldeles så lite ris, fjolårsgammalt gräs eller hela åkrar. Ja, en och annan eldar nog miljöfarligt skräp också när de ändå håller på, så får de bort skräpet!

Det står så fint i dagstidningarna att man bara skall se till att elden inte sprider sig men inte ett enda ord om att det kan vara sanitär olägenhet för grannar. Att behöva vara inomhus när solen skiner och alla andra håller på i trädgårdar och donar, är inget som är trevligt precis. Jag blir så ledsen, så ledsen då.

Tänk på vad de stackars inhägnade djuren måste stå ut med. Har någon tänkt på dem?