Tips angående deodorant

I tidskriften Martha kunde man läsa om att helt vanliga deodoranter ofta innehåller ämnen som är tvivelaktiga både för miljön och din hälsa. Aluminium, ftalater och triclosan finns kanske även i din favoritdeodorant. Marthaförbundets ekologiska rådgivare gick på spaningsjakt efter alternativ: en trygg deodorant med en trovärdig innehållsförteckning, och som håller måttet: ingen svettlukt tack!

Urtekrams “White deo Kristal” i vätskeform med “boll” för påstrykning.
Innehåll: salt och vatten. 100% biologiskt nedbrytbar.

Funktion:
Saltet neutraliserar bakterierna i svettet och förhindrar därmed lukt. Täpper ej till porerna som ju aspiranter gör, men känns ändå torr. Håller måttet i upp till ett dygn. Bakgrundsfakta som anges: känd i Asien i årtusenden, där den använts mot fotsvampar, vårtor, små sår, hudrodnader och akne.