Om jag dör …?

Så börjar många sin mening och detta är ju helt fel. Vad är vi rädda för? Vi vet ju alla, att vi skall dö. Det är ett som är säkert!

Denna vecka har tv4 och programmet EfterTio temat: Organdonation. Idag hade Malou von Sivers bjudit in författaren/läkaren PC Jersild. De pratade om hans senaste bok ”Medicinska memoarer” och hur han ställde sig till organdonation.

Han ansåg att det borde finnas ett organregister och det skulle vara för nej-sägarna. Då behöver det aldrig bli problem för sjukvårdspersonal eller anhöriga huruvida någon vill donera eller inte. Man tittar bara i registret om personen i fråga finns där. Om inte, är det okej att använda organen.

Är det inte dags att ta ställning redan nu? Gå in på Donationsrådet och läs mer om donation av organ och vävnader. Sen kan du anmäla dig till donationsregistret på webben. Det tar 30 sekunder och är jätteenkelt.

Min åsikt är att de som inte vill donera inte heller kan räkna med att få organ. Men det är min högst personliga åsikt.