Kulturlivet inte till för alla!

Det görs för lite åt tillgängligheten inom scenkonstområdet. Samtliga nordiska länder har undertecknat FN deklarationen om rättigheter för personer med funktionshinder, men i praktiken har inte tillräckligt hänt. Nu vill branchen se tydliga praktiska åtgärder.

Programmet ”Mitt i musiken” i Sveriges Radion P1 hade bl a ett inslag med Eva Rüden från Örebro och styrelseledamot i Astma- och Allergiförbundet, som påtalade hur svårt, ja, nästan omöjligt det är att gå på konsert pga alla dofter.
– Det räcker att någon har på sig kläder tvättade med något sköljmedel så kan det däcka mej, säger hon.

Klicka dig in på Sveriges Radios länk Sveriges Radio P1 Mitt i Musiken fredagen den 22 februari 2008 och klicka sedan på länken i den gula rutan och lyssna mer om detta.