Doftförbud i väst?!

Parfym3

Som första sjukvårdsorganisation i världen vill Västra Götalandsregionen införa doftförbud inom vården. Inte bara för de drygt 50 000 anställlda utan också för alla patienter.
Bakgrunden till förslaget är att ungefär 6 % av befolkningen antas vara överkänslig mot starka dofter från bland annat parfym, hårvårdsprodukter och deodoranter.
Förslaget ska ut på remiss och politikerna väntas fatta beslut före sommaren. Jag hoppas få återkomma och meddela att ett doftförbud är fattat. Man önskar ju att de förtroendevalda, politikerna, verkligen sätter sig in i hur vi doft- och kemikalieöverkänsliga känner oss då vi måste uppsöka vården och alla andra offentliga lokaler.
Om du går in på tv4nyheterna.se så kan du läsa mer om detta och går du längre ner på deras nätsida så finns där en länk till tv4nyheterna.se/tv från den 20 mars, där kan du bl a höra Eva Millqvist, docent vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, intervjuas om detta.