Doftande internet – framtidens teknik?

Sydkoreanska experter spår i en undersökning från 2007 att man ska kunna skicka dofter via internet redan 2015.

– Doft översätts till strängar av nollor och ettor innan de passerar internet. En patron som integreras med datorn översätter sedan informationen så att parfymen kan komma till liv när som helst och var som helst, enligt Ryoo Pill-gye på Sydkoreanska kommunikations-
departementet.
Detta går att läsa på Macworld

Bevare mig väl för detta!

Fick i helgen höra att dofter sprids via ventilationstrummor in i s.k affärshus med flertalet butiker. Hoppas innerligt att de endast är en hörsägen, men om det är sant, anser jag att det är mycket oroväckande. Vilka vill de då undanta från att handla? Jo, i alla fall alla oss doftöverkänsliga, som i nuläget har stora svårigheter att handla pga dofter som slinker ur butikerna såsom gasmoln lite varstans. Ge akt, butiksägare, för vi är i alla fall minst 500 000 personer som är doftöverkänsliga i Sverige. Skulle inte vi räknas som presumtiva kunder, eller?
Att vara doftöverkänslig är att vara beroende av andra människors välvilja!