Ta hand om sin kultur – hälsa

Nu har det kommit på pränt igen, vi doftöverkänsliga står utanför livet!

Läkaren och författaren Christina Doctare menar att det är lika viktigt att ta hand om sin kultur som sin hälsa. Genom att gå på operan, rockkonserter eller andra kulturella aktiviteter tar man helt enkelt hand om sig själv, vilket leder till ett större välbefinnande. Kulturen är alla människors vardagliga liv. Att förstöra den är samma sak som att förstöra någons hälsa – om man inte vårdar den kan den bli riktigt dålig och i slutändan dör man. Hon håller en föreläsning på ämnet ”Hälsa i olika kulturer”.
Detta kunde jag läsa i ett informationsblad från den tolfte Internationella Vetenskapsfestival, som går av stapeln i Göteborg vecka 16.
Ingen har väl velat vara där mer än jag. Men som alltid måste jag hålla mig hemma och hemma och åter hemma. Min vardag består absolut inte av några kulturella aktiviteter men det är min allra högsta önskan och står på min agenda ska ni veta!