Dofter är en plåga!

Att ha en andningsmask med kolfilter är ett måste både för Ulla Olsson, Iggesund och för mig och många andra för att vi ska kunna vistas bland människor och för att kunna gå in i affärer, besöka vårdmottagningar osv.

Visst kan människor tro att vi är pestsmittade eller har bacillskräck när vi kommer med vår mask men vi har en sjukdom som heter sensorisk hyperreaktivitet (SHR) och vi är överkänsliga mot i stort sett allt som luktar. En del kallar vår sjukdom också för doftöverkänslighet alternativt doft- och kemikalieöverkänslighet.

I dagens Aftonbladet 27 april blir Ulla Olsson intervjuad och jag tycker att hon är en mycket modig människa som vill ställa upp med ett ”ansikte”. Hon skall ha en eloge från alla oss som är drabbade av denna sjukdom, för vi måste sprida kunskap om denna sjukdom.
Vill du läsa på nätet finns hon under länken Aftonbladet.se