Rubindagen!

Idag har jag och maken firat vår 40-åriga bröllopsdag! Vår bröllopsdag har varit lite väl varm men vi har kunnat äta en god middag och druckit gott vin till. Vi har pratat minnen från bröllopsdagen och hur vi kunde känna oss säkra på att just vi två skulle få leva tillsammans så här länge. Vad var det som gjorde att vi efter att knappt ha känt varandra 10 månader, gick åstad och gifte oss? Jo, vi lovade varandra att aldrig ljuga för varandra och respektera varandra förutom att alltid försöka hålla kärleken vid liv.

Vi gifte oss i Fässbergs kyrka (dåvarande Mölndals kyrka) och jag och maken var/är nog det hittills enda brudpar som har gått nedför alla trappor och gångar tillsammans med vårt brudfölje. Tänk vilken syn det var för förbipasserande bilar och gående. Vi var ju på väg till vårt bröllopsfirande hemma hos min mamma. Hon hade gjort så fint, ärebåge på bordet med violer, syrener och pingstliljor,välkomstdrink för brudparet och mat, mat och åter mat och champagne. Bröllopsvalsen, förstås! Sedan framåt kvällningen åkte vi hem till vårt nya hem och där stod det som seden är/var en äreport med en transparang (se Wikipedia) med våra namn och bröllopsdag, som var belyst. Denna port fick stå kvar hela sommaren.