Lämna parfymen hemma när du går till vårdcentralen

Västra Götalandsregionen vädjar till patienter och besökare att avstå från doftande produkter vid kontakter med vården.

Presschef Ann-Christine Andersson vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg säger, att det inte är något förbud för patienter, men alla som är doftöverkänsliga blir väldigt sjuka då de utsätts för exempelvis parfymer.
Hälso- och sjukvårdsutskottet i Västra Götalandsregionen har beslutat att endast doftfria rengöringsprodukter ska användas inom sjukvården i Västra Götaland. Sjukvårdspersonalen bör också använda parfymfri kosmetika och hudvårdsprodukter och detta bör också gälla hårvårdsprodukter.

Sedan tidigare är samtliga sjukhus i regionen helt rökfria.

Kan jag känna mig säker då jag måste besöka min vårdcentral? Nej, men det är i alla fall ett stort steg i utvecklingen och jag hoppas att medvetenheten skall bli så mycket större bland människor. Men vad händer om man befinner sig utanför sin region/landsting och måste uppsöka vården??? Hur står det till i andra landsting? Har de några beslut på gång vad gäller doftfritt?

Uppmaning till att agera hos Era landsting att de reagerar och gör likaledes som Västra Götalandsregionen!
Strunta i parfym vid vårdbesök!