Vädjan!!!

Det måste väl kunna finnas åtminstone ett (1) rum på vårdcentralen, dit inga doftande besökare kan få komma in?

Nu när jag var där sist, så var akutrummet upptaget av en patient, som inhalerade och fick hjälp med syrgasen. Då fick jag tillsammans med en sköterska leta runt bland andra rum för att finna något som var minst DOFTANDE! Först när vi kom till det tredje rummet doftade det minst, men ändå fanns där något, som senare gjorde att jag blev mer sjuk än vad jag borde ha blivit. Detta är och var en mycket stressad situation. Jag påtalade för sköterskan att det nu skulle vara doftfritt inom Västra Götalandsregionen men fick svar, att detta gäller endast personalen. Man kan endast vädja till besökare/patienter att inte ha på sig doftande produkter.

Tips till vårdcentraler:Skriv tydligt i kallelser, gärna med rött och VERSALER, så att budskapet verkligen går hem och likaså när man pratar i telefon och ger en besökstid.

Men vad är då doftande produkter? Jo, inte endast den ”lilla” skvätt gammal parfym/eau-de-cologne/eau-de-toilette, som duschas över innan man lämnar sitt hem utan då man använder parfymerade tvätt- och sköljmedel samt för håret och kroppen.

Tänk om det finns klädda möbler på din vårdcentralen, så som det gör på min, vad drar inte dessa till sig av saker/dofter/allergener?