Elda för grannar?

mysigt.jpgFörr sa man ”elda för kråkor” men numera så eldar man och kör iväg röken till grannar!Jag blir så bestört då jag hör att grannar kan bära sig så illa mot varandra och då särskilt när man ber dem att inte elda så väldigt mycket i exempelvis braskaminen. Kontrollera att röken inte kommer till grannar och särskilt inte till de som blir sjuka. Jag och andra vill inte ha denna rök inne i huset för jag blir mycket sjuk och vad jag inte kan förstå är att miljöförvaltningar/länsstyrelser inte fortare kan komma till ”skott” och bistå när det blir problem.

En av orsakerna till min flytt ut till landsbygden var nämligen att en nyinflyttad granne ville elda jämt och ständigt med sur ved och annat brännbart, som han hittade runt omkring på tomten!

Skärpning, gott folk!

Man ska handla så mot andra som man skulle velat att andra handlade mot en själv – om man vore i deras kläder, dvs. man ska genom empati sätta sig in i andras situation.