Att lunta=elda upp gräs o dylikt

flames.jpgEn helt onödig syssla, anser jag, och jag inte kan vistas utomhus i det vackra vårvädret.
När alla andra kan njuta av sol och värme, måste jag vara inomhus!!!
Att man tänker på grannar och mig, som doft- och kemikalieöverkänslig, i synnerhet, det finns nog inte i deras tankevärld.
Ibland läser jag på bloggar och finner exempelvis denna: ”I helgen har jag luntat! Det är härligt att få släppa fram pyromanen i sig, och dessutom göra nytta. Man eldar upp det torra, trista fjolårsgräset, så kommer allt fint, nytt vårgrönt fram lättare och växer bättre. Det är också ett ypperligt tillfälle att elda upp gamla rishögar”.

För vem gör det nytta??? Vad gör du om det går överstyr? Om man nu inte vill tänka på sina grannar, tänk då på igelkottarna, som  ligger i gamla rishögar.