Marschen 2009

Lördagen 13 juni 2009 sker Marschen för tillgänglighet för sjunde året i rad på minst 25 orter för att otillgänglighet ska klassas som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.
Intresserad? Titta då in här Marschen för tillgänglighet. Snälla, skriv under namninsamlingen!

Var så aktiv du bara kan. Fler kan bli än fler och kanske att politikerna vaknar då, eller? De av oss doft- och kemikalieöverkänsliga, som kan medverka i marschen, syns förmodligen med en andningsmask på, sök på ”Andningsmask” här på min hemsida eller kika in här: Moldex 2435 och Aero Allergy Mask. Vi måste kämpa för att svensk lagstiftning klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.
Otillgänglighet som diskrimineringsgrund finns redan på områdena arbetslivet och högskole- och universitetsstudier. Problemet med att ha separat lagstiftning av denna typ är att man inte ser helheten. Men detta gäller inte för oss doft- och kemikalieöverkänsliga. Vi kan omöjligen ta oss in där och på inga andra ställen heller. Bara att komma intill sjukvården utan att drabbas utav allehanda dofter är kämpigt. Det som gäller som riktlinjer av dofter i Västra Götalandsregionen är inte allmänt i hela landet.

När skall det bli nationella riktlinjer om dofter, Socialstyrelsen? Det bör absolut inte vara som nu, att det är upp till  verksamhetschefen eller vårdenhetschefens ansvar i respektive kommun och landsting. Vården skall vara på lika villkor var man än bor i vårt avlånga land.