För barnets bästa?

Extradoften en allergirisk!

Ju tidigare i livet man utsätts för parfym i tvål, schampo och hudkräm, tvätt-och sköljmedel, desto mer ökar risken att  utveckla en allergi /överkänslighet. Man bör absolut följa försiktighetsprincipen och inte utsätta barn för något som kan skada  dem. Eva Millquist, docent och expert på doftöverkänslighet, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, intervjuas på Sydsvenskan.se.
Apoteket säger sig vilja inspirera och hjälpa människor till ett liv i hälsa. Nej, det tror jag inte alls, utan det är profit-intresset som talar! ”Vi är väldigt noga med att erbjuda oparfymerade alternativ, så vi gör vad vi kan”. Problemet är att de säljer så dåligt”, säger den ansvarige. Detta beror nog på hur de doftfria produkterna är placerade i respektive apotek/butik.Vi som vill ha doftfria produkter KAN INTE stå och välja bland alla doftande/parfymerande produkter. Orsak – Verkan! Läs på ”Kunderna efterfråga parfymerade produkter”, uttalande från ansvarig för Apotekets egna varumärken, Sydsvenskan.se. Små barn kan inte göra egna val på grundval av information och kunskap utan det är vi som föräldrar, som måste göra dessa val och det för barnets bästa!

Tips: Läs på Nätverket för Doft- och kemikalieöverkänsliga och ta till er informationen där. Skriv gärna ut Infohäftet och dela med er bland vänner, vårdpersonal, barnomsorgspersonal mm.