Miljödomstolen godkänner hårda villkor för braskamin

braskamin.kpgAtt överklaga från miljö- och byggnadsnämnd – länsstyrelsen – miljödomstol är en lång kamp för att få rätt att kunna vistas på sin egna tomt när det gäller eldning.

Eldning får bara ske med torr och ren ved eller motsvarande bränsle, men hur många bryr sig om detta? Det verkar vara en mycket svår kamp vi har mot all denna vedeldning. Det har ju blivit så inne och mysigt med braskaminer men ingen tycks tänka på hur grannar reagerar mot all denna rök. Läs gärna mitt inlägg från 28 augusti, ”Vedeldning en fara för hälsa och miljö”.
Läs gärna mer om detta utslag på nwt.se, men vi vet inte om detta räcker då beslutet kan överklagas hos Miljööverdomstolen vid Svea hovrätt. Vi är många som kämpar mot denna hälsofara men handlingstiderna är långa hos myndigheterna.

Vill även delge er denna länk till nättidningen nwt.se om hur farligt det är att elda fel i braskamin.