Vinterkylan

Johanstorp om vintern

Nu måste det snart bli lite blidväder så att jag kan komma ut, som vanligt folk, och kunna andas och få lite motion. När det är så här kallt blir mina andningsvägar liksom tröga och tjocknar till och då är det nära till paniken. I början av min sjukdom glömde jag  bort att jag absolut inte kunde göra utearbete och ta promenader när kylan slog till. Det blev så svårt att andas och jag hostade och hostade och blev liggande i snön nästan medvetslös. Då var det ren tur att jag inte hade börjat gå den promenad, som jag hade tänkt ut, utan det hände på vår gårdsplan och jag kunde krypa in så småningom.
Detta är en del av sjukdomsbilden vad gäller Sensorisk hyperreaktivitet, dvs att man inte klarar kall luft och ansträngning.

Var uppmärksam på detta, DU, som nyligen har fått veta vad dina symptom är och att det inte är astma, som det finns medicin till.  Läs i Infohäftet på hemsidan för Doft- och Kemikalieöverkänsliga.