Vad är naturliga doftämnen?

Har du gjort ett aktivt val för att vara oparfymerad?

Via NaturalsDu vet väl om att ca 95% av den doft du sprider är gjord av petroleum-ämnen, en del samma som i cigaretter, lite myskox-könskörtel och kanske en del kaskelotvals-tarmsekret. Rent äckligt, anser jag.
Söta blommor är bara ett minne blott, giftiga kemikalier är vad det är!
Ändå så får vi se ett skeende på tv-reklamen, som ser så härligt vackert ut med skrattande barn i naturen, och naturligtvis är deras kläder tvättade i Via Natural. Men som det står i ett pressmeddelandet:”friska dofter, baserade på naturliga doftämnen”.

Jag ifrågasätter detta. Kan någon påvisa för mig, att dessa ”naturliga” doftämnen kommer från blommor och inte är från petroleum-världen, och efter att jag pratat med en kemist i ämnet, så skall jag här be om förlåtelse för denna min kritik.