Schampo kan skada ditt barn!

Schampo, nagellack, parfym och smink kan ge ditt barn adhd (Attention-Deficit Hyperactivity Disorders).

Gravida kvinnor som exponerats för kemikaliska föreningar, så kallade dietylftalat, löper större risk att föda barn med adhd, visar denna studie. Forskare ville se de biologiska konsekvenserna av ftalaters betydelse vid exponeringen och för nervsystemets utveckling. Du hittar studien här.

”Det är hög tid att satsa på ekologiska produkter inom hårvården. Många färgmedel som används på hårsalonger är så giftiga att de till och med är förbjudna att måla båtar med”. Av en slump hittade jag denna sajt om ekologiska hårprodukter och jag blev glad vad jag läste där.

”Det kan ta flera år för naturen att bara bryta ner ett vanligt schampo”. Det här måste få ett slut. Vi förstör jorden.