Får det lov att dofta överallt?

Vad är det för något som doftar? Kan det vara aprikos eller mango? Varifrån kommer denna ”doftatmosfär”? Inte kan det väl vara något naturligt förekommande i våra butiker? Finns de även på offentliga förvaltningar?Vet du vad det är? Inte, jo det är doftmaskiner som sprider ut syntetiska dofter i miljön. De kan bestå av doftblock eller doftolja. Doftmaskinen är gjord för att tillföra olika sorters dofter i din omgivning. Några få syften kan vara:
– Få kunder att köpa mera.
– Att få personalen att jobba bättre.
– Få en att slappna av i hemmet.
– Dölja en doft från en annan.
– Spendera längre tid i butiken

Rengöringsmaskin med doftGjorda för doftmaskinDoftsatt bensinpumpScent machines

Några få användningsområden:
– Livsmedelsaffärer
– Krogar
– Rökrum
– Omklädningsrum
– Matsalar
– Utställningslokaler
– Mässor
– Hotellfoajéer
– Offentliga toaletter
– Soprum
Det är ”doftblock, som alla har en häpnadsväckande överensstämmelse med verkligheten”??? Verkligenheten är något helt annat, kära profithajar.
Dessa kemiska bomber, som förstör för så många. De är påhittiga de där marknadsförarna också men luriga skulle väl jag säga istället. De GÖMMER dessa doftmaskiner vid bl a ventilationsaggregaten, bakom rulltrappor och på många andra platser, dit vi andra – kunder inte har tillträde till.
Är inte detta falsk marknadsföring, att försöka få fruktavdelningen att dofta ljuvligare än vad den egentligen gör?

Det finns ett stort urval av dofter såsom den exotiska, världens frukter, blomsterträdgården, tillbaka-till-naturen-dofter, för gourmanden, att skapa extra atmosfär … ja, listan kan bli hur lång som helst och allt detta är KEMIKALIER som skadar oss doft- och kemikalieöverkänsliga och många med astma och allergier.

Kan detta verkligen få fortgå i vårt samhälle? Kom med och diskutera och kommentera här på Doftfri-sidan!