Positiv skola

Nynäshamns kommunNu har det hänt, skolledningen på Sunnerbyskolan i Nynäshamns kommun har beslutat om omedelbar verkan infört parfymförbud på grund av allergi.

Jag hoppas innerligt också att alla, elever, föräldrar och skolpersonal, förstår vad detta innebär. Det är ju inte endast den lilla dutten/sprayen av parfym/eau-de-cologne utan parfymer finns i deodorant, schampo, rakvatten, tvål, hårspray, hudlotion, tvättmedel och sköljmedel mm dofter, som många förknippar med att vara ren och fräsch. Även rengöringsmedel, innehåller parfymer eller annat kemiskt doftande, som gör att man blir sjuk, så det är viktigt att även skolans lokaler är rengjorda utan parfymerade produkter.

Nu gäller det att man hittar oparfymerade produkter och känner man att det kan vara svårt, är det bara att höra av sig antingen till mig, eller till Nätverket för Doft- och Kemikalieöverkänsliga

Lycka till, Sunnerbyskolan!