Kemikalier i hemmet – hur de påverkar oss och naturen

Det verkar som om intresset för att ta tag i kemikaliefrågor ökar. Ingrid Franzon, författare till boken ”Kanariefåglarna ryter”,  intervjuades av Sveriges Radio 2010-03-17. Intervjun sändes i Skåne Direkt och kan höras här fram till 2010-04-16. Intervjun gjordes i samband med ett föredrag som hon höll på Miljöbiblioteket i Helsingborg: ”Kemikalier i hemmet – hur de påverkar oss och naturen” – ett föredrag som väckte en hel del frågor och mycket diskussion!

Vill du gå in på Sveriges Radio och läsa, finns sidan här.

Kemikalier i hemmet:
Ftalater: Mjukgörande kemikalieämnen som bland annat används i plast och som ibland även förekommer i hudvårdsartiklar.

Paraben: En grupp kemikalier som är vanliga är konserveringsmedel och som bland annat förekommer i hygienartiklar.