En berättelse om att vara doft- och kemikalieöverkänslig

Jag fick ett mejl om att bli intervjuad för Aftonbladets Kropp & Hälsa angående min sjukdom, men jag kände mig dålig så jag skickade frågan vidare till den modiga Birgitta Johannesson, en kvinna som jag lärt känna via Facebook och som välvilligt ställde upp för journalisten och hennes frågor.

Resultatet av denna intervju går att läsa på Aftonbladet>Kropp & Hälsa. Birgitta lever sedan några år tillbaka med en kronisk sjukdom som kallas SHR, sensorisk hyperreaktivitet, alltså doft- och kemikalieöverkänslighet. Jag reagerade på att Aftonbladet har redigerat rubriken fel. Vår sjukdom är inte allergi utan en överkänslighet, som inte går att påvisa i blodet. Graden av känslighet varierar i denna sjukdom och vad den ena kan stå ut med för stunden, är rent fördärvligt för en annan.

I faktarutan finns allt man bör veta då källan kommer från hemsidan om doft- och kemikalieöverkänslighet och vill du läsa mer om oss och diskutera i Forumet, då klickar du här. Nätverket för Doft- och kemikalieöverkänsliga finns också på Facebook. Du är varmt välkommen dit och vi ser gärna att du blir medlem i gruppen och bidrar till en positiv och utvecklande diskussion.