Underkastelsen – en dokumentär av Stefan Jarl

Stefan Jarl intervjuades i TV4 morgonsoffan den 2 april om sin dokumentärfilm Underkastelsen, som handlar om miljögifter. I filmen framgår det att de hundratals kemikalier vi alla idag bär i vårt blod, är ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi sedan andra världskriget spritt i vår miljö och underkastat oss.

Här finns ett ljudklipp från Kropp och själ från P1:http://www.youtube.com/watch?v=zI1Llju32Yk

Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=SNH3R3Hm0hM

Klipp från filmen:http://www.youtube.com/watch?v=GKtAu3Zq_gg

Intervju med Stefan Jarl på  youtube.com.

Filmen har premiär den 23 april och ni som kan, gå och se den. Jag och många av mina doftöverkänsliga vänner runt om i världen, får vänta och hoppas på att filmen så småningom kommer ut på dvd.

Kemikaliefrågan är en av de svåraste miljöfrågorna eftersom det finns så mycket kemikalier. Många gånger har jag skrivit om hur kemikalierna gör med oss och vad våra barn och barnbarn kan drabbas av. Att bli sjuk i doft- och kemikalieöverkänslighet, Sensorisk Hyperreaktivitet (SHR) eller Multiple Chemical Sensitivity (MCS)=Mångartad kemisk överkänslighet, är ingen lätt sjukdom, det blir ett utanförskap som ingen i världen önskar sig.

Familjen måste stå ut och vara där, när ingen annan förstår hur dålig man blir av att utsättas för kemikalier. Förhoppningsvis försvinner inte vännerna, men man kan aldrig vara för säker, för det går inte att mötas på lika villkor, då jag blir sjuk av vad du doftar. Men lyssnar Du och fortfarande vill vara min vän, försök då att i möjligaste mån höra med mig vad Du kan göra för att jag ska må bra. Det är i detta läge man skiljer riktiga vänner från andra så kallade vänner. Skilja agnarna från vetet, som ett ordspråk säger.