Underkastelsen – premiärdags!

Stefan Jarls film ”Underkastelsen” har premiär i kväll. Filmen ger en skrämmande bild av hur full vår omvärld är av farliga kemikalier. De finns i våra möbler, kläder och i barnens leksaker. Till slut hamnar kemikalierna i vår kropp. Vad gör kemikalierna med oss? Går det att skydda sig? I Sveriges Radio P1/Studio Ett  medverkar  Kristina Larsson, Kemikalieinspektionen, Stefan Jarl, filmare, och programledare är Anders Holmberg och Monica Saarinen.

Du kan lyssna här. OBS, det går bara att lyssna via Sveriges Radio i 30 dagar.

Eftersom jag är doft- och KEMIKALIEÖVERKÄNSLIG så vet jag vad dessa kemikalier gör med mig. Jag är sjuk och kan inte göra vardagliga saker tillsammans med make och övrig familj utan livet rullar på och jag får se på.  När andra kan roa sig med exempelvis semesterresor, gå på bio (jag och mina likar kan inte besöka en biograf så vi får vänta tills filmen Underkastelsen kommer ut på dvd), äta på restaurang, besöka vänner, ta en fika på ett café. Jag skulle kunna räkna upp hur många saker som helst, som jag INTE kan göra men för att klara dagen så måste jag se till vad jag KAN göra.

Nätverk för Doft – och Kemikalieöverkänslighet har en hemsida , dit ni alla är välkomna att läsa, skriva ut Infohäftet och deltaga i vårt Forum.