Bella 6 år

tårtaBella var några dagar hos oss, farmor och farfar, föregående vecka och jag frågade vilken födelsedagssång hon vill höra på sin födelsedag: Happy birthday! blev svaret snabbt och sedan sjöng hon den för farmor. – Jaha, sa jag, då behöver jag inte sjunga min sång Röda små smultron,  den som min mamma sjöng för mig och som min mormor i sin tur sjöng för sina barn? – Nej, jag gillar Happy birthday bäst just nu. – Då får det bli så när jag ringer och gratulerar dig? – OK, blev svaret från Bella.

Vad gör en liten flicka när hon kommer ut i naturen Vitsippor_2och ser fullt med vitsippor? Helt rätt, hon plockar och plockar dessa vackra blommor, men tyvärr så kommer de inte in i huset men de får stå i ett glas på bordet utomhus. Bella vet numera att farmor blir sjuk av doften från blommor.

Grattis på födelsedagen, älskade Bella!