4 Maj

WAD-logga 2010Internationella Astma-dagen 4 maj 2010 utlyst av WHO.

I år står doftöverkänslighet i centrum.

Vi vill ha fler doftfria landsting/regioner – följ Västra Götalands goda exempel!

Många föreningar har aktiviteter på gång under Astmadagen – man ordnar möten med föreläsare eller står på sjukhus, på apotek, i centrum. Min förhoppning är också att många tidningar (pappers- och nät-) skriver om doftöverkänslighet.

En längre intervju med Eva Millqvist, docent vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, finns på TV4Nyheterna Umeå. Det känns oroande att det ännu inte finns någon verksam medicin och att någon sådan lär dröja 5-10 år!

Även nästa inslag från Astma- och Allergiföreningen i Umeå finns på dessa lokala nyheter. Där kan du läsa artikeln samt klicka på bilden ovanför, för att se tv-inslaget. Solveig Enberg, som startade Nätverket för Doft- och Kemikalieöverkänsliga, medverkar då hon var på Seminariet om Doftöverkänslighet och MCS, som jag skrev om tidigare här på Doftfri.se.
Vill du komma i kontakt med Nätverket, så kan du titta på vänstra sidan här på Doftfri.se, Relaterade webbplatser, för där finns länken till hemsidan och till vår Facebook-sida.

Även Ewa Rüden, från Astma-och Allergiförbundet, blir intervjuad i TV4Nyheterna Västerås och inslaget finns i mitten, vid ca 2,40. Hon och alla vi andra som är känsliga för dofter och kemikalier önskar att alla skulle använda doftfria tvätt- och sköljmedel!