Idag är det TOBAKSFRIA DAGEN!

don't smoke5,4 miljoner människor världen över dör varje år på grund av tobaksbruk, vilket gör rökningen till världens största orsak till sjukdom och förtida död. Världshälsoorganisationen WHO beskriver rökningen som en global epidemi och har utsett den 31 maj till Tobaksfria dagen, då tobakens skadeverkningar uppmärksammas extra mycket.

Hur kan vi påverka så att inte ungdomar börjar med detta farliga? Numera är det ju inte tufft att röka, såsom det kanske var förr, då filmstjärnor och andra kändisar/celibriteter (av franska célèbre, berömd, upphöjd), som i första hand använts med en mer positiv och formell klang, alltid sågs med en cigarett i mungipan. Det som många unga och särskilt flickor glömmer, är förutom att tobak är cancerogent, är att deras hud blir åldrad och att den luktar illa.

Sluta-röka-linjen för såväl för rökare som snusare eller ring 020-840000 / mobil 0771-84 10 10.

Det finns även en HELP-sida på nätet: Till ett liv fritt från tobak.