Höstterminen börjar

I dagarna börjar skolterminen igen och många elever, som har stora problem med doftande produkter, känner en stark oro som är berättigad. De får svårigheter att hänga med ordentligt i skolarbetet och jag undrar hur rektorer, skolchefer och politiker tacklar detta? Detta doftande i våra skolor och i andra gemensamhetslokaler är en sanitär olägenhet och borde inte få finnas. Vem är du som säger att jag inte ska få känna mig lika fri som någon annan, vi andas ju samma luft!

Doftande produkter släpper ut kemikalier som kan utlösa allvarliga hälsoproblem och reaktioner hos personer med astma, migrän, allergier eller kemisk känslighet. Plötsligt en dag har den sista droppen fått bägaren att rinna över när du använt kemiska produkter och då står du där med allvarliga problem för livet. Tänk dig noga för innan du exempelvis vill färga ditt hår! Undvik eller minska användningen av parfym, cologne, doftande hårspray och andra doftande produkter, såsom parfymerade tvätt- och sköljmedel!  Parfymer/dofter finns i många, många produkter, som du inte ens har en aning om, utan du måste hela tiden läsa på innehållsförteckningen. Välj parfymfritt/doftfritt i fortsättningen!

Läs gärna mitt inlägg här på sajten om ”Vad innebär parfymfritt” och hur du kan göra för att minimera riskerna när du vill försöka vara så doftfri du bara kan. Skriv ut och lämna till några vänner, så att de kan göra ett bättre val när ni ska träffas härnäst!

Astma-och Allergiförbundet sida kan man läsa mer om dofter och besvär. Det finns mycket mer att läsa om vad doft- och kemikalieöverkänslighet innebär här på min sajt.