Vad innehåller parfym?

ParfymflaskaParfym – Enligt en rapport 1986 från utskottet för vetenskap och teknik, amerikanska representanthuset, är 95% av kemikalierna i parfymer och parfymerade produkter syntetiska kemikalier från petroleum. Några av de större parfymämnena inkluderar bensaldehyd, bensylacetat, bensylalkohol, kamfer, etanol, etylacetat, limonen, linalool, a-pinen, g-terpinene och a-terpineol. Alla dessa kemikalier är kända för att ha negativa konsekvenser för hälsan, främst på grund av påverkan på centrala nervsystemet.

Vem vill kladda på sig sådant och det frivilligt??? Vi är många som blir så sjuka av alla parfymer och parfymerade produkter och detta är så skrämmande för vi vet inte om vi någonsin kan bli friska igen. Ja, jag vet att rapporten är lite gammal men för den sakens skull tror jag inte att innehållet i parfymer har ändrats snarare har de väl blivit allt mer ”taggade” dvs stannar kvar i evigheter särskilt när de finns i tvätt- och sköljmedel.