En vändpunkt och starten på ett nytt liv!

Jo, precis så säger Susanne Vokk i tidningen Hemmets Journal. Ajvar Relish”I sju år hade hon lidit av svår doftöverkänslighet då hon en dag fick hosta och andnöd efter att ha använt en burk Ajvar relish i maten – skulle hon nu dessutom bli allergisk mot mat?”

Visst är jag glad att någon blir fri från denna högst besvärliga sjukdom men ändå tycker jag att det låter som en saga. Har hon verkligen haft sensorisk hyperreaktivitet? Kan det verkligen vara så enkelt? Då hoppas jag och många andra som också lider av svår doft- och kemikalieöverkänslighet att vi också har en chans, eller?

Nu är jag en sådan kvinna, 55+, som Susanne pratar om i reportaget och som tycks gnälla enligt henne. Jag har haft denna sjukdom så pass länge nu, minst i 25 år, och vill inget hellre än bli fri från denna sjukdom och försöker se positivt på livet men det är mycket svårt när jag hela tiden finner att omgivningen inte alltid tycks förstå hur sjuk jag blir av allehanda dofter och kemikalier.

Klicka på länken här till reportaget i tidningen.