Rekommenderad läsning!

Jag har hittat en mycket informativ hemsida, Shenet, som jag kan rekommendera alla att läsa. Shenet berättar oberoende om parfym, kosmetika och utvärtes medel från Egypten till idag. Deras motto:We don’t sell, we tell!

Ta dig tid och gå igenom hela denna hemsida, för där är så mycket bra informativ läsning att ta till sig!

En överkänslig reaktion på ett ämne visar sig som klåda, torrhet, brännande känsla, stickningar och rodnad. Reaktionerna varierar från person till person och från gång till gång. Hos barn ses de mest typiskt på kinderna och i armveck och knäveck (böjveckseksem), hos vuxna på händerna, halsen, bålen och i ansiktet. Överkänsligheten kan gälla både sådant som tas in genom munnen och sådant som påförs huden. I det senare fallet spelar det roll hur genomtränglig huden är vid tillfället.

Även ”oparfymerad” kosmetika innehåller dofttillsatser om inte annat så för att maskera lukten av övriga ingredienser.