Gå-stavar – stavgång

GåstavarFörr om åren tvekade jag att använda mina gå-stavar då jag kände frågan komma, ”Hörru, du har glömt skidorna?”

Numera ger dessa gå-stavar en möjlighet att komma ut och särskilt under vintertid och när det börjar bli halkigt på de skogsvägar jag kan använda. Jag går stavgång för att komma ut och låta mina lungor får vädras ut och samt att dessa stavar har blivit mina ”ankare” eller vad det nu kan heta. Jag behöver inte känna mig rädd för att ramla omkull på isiga vägar utan har tryggheten med mig så att säga samt mobiltelefonen, så att jag alltid kan nå maken om något skulle hända mig. Tänkte igår när jag stöpplade fram långt inne i skogen, tänk om jag ramlar och skulle behöva ambulanstransport, hur i hela världen skall de kunna få ut mig härifrån? Denna tanke försvann rätt så snabbt ändå för jag ville njuta av att kunna göra något på egen hand!
Men vad jag fick ont i mina handleder efteråt. Tror att jag tog i lite för mycket och kanske felaktigt också för den delen, men det var ju så halkigt och en hel del isiga nedförsbackar. Nu längtar jag efter att snö och is snart ska försvinna så att stavgången skall bli än mer njutbar!

Stavar ger dubbelt så bra motion, skriver tidningen Iform. Minska tempot om du framför allt tränar för att gå ner i vikt. Låter som ljuv musik i mina öron, dvs viktnedgång. Gång är enligt studier den allra mest effektiva viktminskningsträningen eftersom du inte lika lätt hoppar över en promenad. Medan en löprunda eller en tur till gymmet (helt otänktbart då där stinker av allehanda parfymprodukter) kan verka oöverkomliga stressiga och trötta dagar, så kan de flesta nästan alltid ta sig samman och gå en runda.

Stundom har jag min motionscykel men jag kommer inte så långt med den, om jag säger så, och jag missar den friska luften till lungorna. Motionscykeln är bra att ha när det är cykeltävlingar på tv. Eurosport är min kanal vad gäller denna sport och jag trampade Paris- Nice i förra veckan.