I min egen värld

Idag har det varit en ljuvlig dag hemma i mina trakter. Soligt med ljumna vindar och jag tog mig en stavgångs-promenad i skogen. Tyvärr borde jag haft stövlar på mig, för oj, vad mycket smältvatten det har hunnit bli på några dagar. Men å andra sidan får jag stövelskav om jag skall gå längre sträckor på besvärlig mark, så det fick bli mina gamla vinterkängor, bra ingångna sedan många år. För vem kan väl köpa nya kängor, i alla fall inte jag, då de stinker av allehanda kemikalier!
Inga ljud av varken motorsågar eller traktorer utan här gick jag alldeles själv i min alldeles egna värld!!!

Stannade vid en stor stenbumling och vilade en stund, torkade näsan, som alltid tycks rinna nuförtiden, drog upp strumpor och öppnade upp jackan. Det var lugnt och stilla i skogen och jag hade blivit rätt så varm. Nu tog jag upp min mp3-spelare där jag tidigare hade lagt in Vinterprataren i P1 för 2010/2011 Lena Sundström, journalist och författare och började lyssna samtidigt som jag försökte ta mig förbi svulloisar – iskanter som brast – leriga vägar, men vad gjorde detta nu, för det var så intressant det Lena berättade. Jag vill hänvisa er alla till detta fantastiska media, Sveriges Radio och P1, för här finns det så bra program att lyssna och ta lärdom av.
Väl hemkommen är jag nöjd och tillfreds med dagen och mina ögon har en glädje i sig, det känner jag verkligen!