Förtida klimakterium – av gifter

En vanlig tillsats i hushållsprodukter ökar risken för ett förtida klimakterium.

Perfluorkarboner, PFC, är konstgjorda kemikalier som används flitigt och finns överallt i miljön omkring oss: I kläder, möbler, rengöringsprodukter, papper, målarfärg med mera. Det har lett till en omfattande spridning i vatten, luft, mark, växter och djur över hela jordklotet.

Var finns PFC?

 • Hygienprodukter
 • Rengöringsmedel
 • Papper
 • Plast
 • Impregnerade kläder
 • Möbler
 • Läder
 • Lack och färger
 • Oljor
 • Inredning
 • Inom elektroindustrin med mera …

Kropp & Hälsa i Aftonbladet finns det mer att läsa. Jag tycker det är en skrämmande utveckling att perfluorerade kemikalier kan minska kvinnors fertilitet. Ursprungs-artikeln kommer från Sarah S Knox, Ph.D., Professor, West Virginia University School of Medicine.