Städ & Underhåll

såpa_tvålmakarenUsch, nu börjar jag bli osäker. Helt vanlig gammaldags såpa utan parfymering eller andra tillsatser? Efter 1994 började Grumme parfymera sin såpa, och då var det kört. Hade ju inte sett någon annan än denna i butiker, så då fick jag sluta använda såpan. Många tror ju att bara för att en produkt inte innehåller parfymer så är den okej men så kan där finnas annan dofttillsättning, naturlig säger dem, men det spelar ingen roll för mig huruvida en produkt är naturlig eller inte. Tål jag såpdoften? Det finns såpa gjord av linolja, av rapsolja och tallolja. Vilken av dessa doftar minst? Anledningen är att saker som jag tidigare har klarat av utan problem blir nu mer och mer problematiska för mig, vilket känns väldigt frustrerande minst sagt.

Jag har ju sökt efter oparfymerad såpa, jo den måste också vara doftfri och fick tips om Ölands Byggnadsvård. Fick även tips till Hälsingesåpa och jag hittade Tvålmakaren på nätet. Kolla in vilka bra tips det finns att tillgå här hos Tvålmakaren, om man kan använda såpa! Hur veta vad jag tål?  Jo, kanske att jag ska skicka efter en liten mängd, om det är möjligt, och be maken göra lite rent utanför huset/borgen och klarar såpan provet, så är det fritt fram för städning hemma hos mig. Kanske även flera familjemedlemmar vill medverka till att använda denna såpa också då.