Längtan

Blev så glad idag när telefonen ringde och fick höra att två små barnbarn längtade så efter sin mormor!

Den yngste av bröderna, Radovan, ville först tala om vad han hittat och sparat på väg hem från dagis och det var grejer, vill jag lova. Efter att jag frågat en del och han svarat, så blev det hastigt puss och kram i telefonen och så var han färdig med sin längtan.

Sedan var det storebror Miodrags tur och här berättas det om livet, må ni tro. Han har bytt skola nyligen, går i Nollan som man säger, och det är ju alltid spännande att se om man snabbt får kamrater och hur de funkar tillsammans med en. Även han har hittat saker; en 5-krona och ben från en dinosaurie!!! Han visste att det var från just en dinosaurie för han har den stora boken om dessa samt en bok om vulkaner. Jag måste då berätta om Etna, vulkanen som ligger på Sicilien, och hade utbrott föregående vecka. Han visste inte detta men att det är glödande lava, stenar och aska som kommer ut, det visste han. Miodrag talade också om något slags spel, men där gick mormor bet, för inte visste jag vad han talade om. Det var trekanter, fyrkanter, runda och avlånga och allt vad det var. – Kom hit så får du se, mormor!

Sedan var även denne telning trött för det var läggdags och jag fick en liten pratstund med min dotter. Jag sa att det är underbart när små barn sover, men där höll hon inte med mig utan tyckte att hennes barn var härliga alla tider. Men jag kommer ihåg, när mina telningar sov så sött i sina sängar efter dagens lekar och stoj, att visst var det härliga alla tider men oj, vad gott ändå när de somnat och låg där trygga efter nattningsproceduren, dvs sagan, frågor om olika saker som hänt och kramarna och att lägga gosedjuren rätt. Det sistnämnda mycket viktigt!