Giftigt flamskyddsmedel finns i 80% av babyprodukter

Forskare rapporterar upptäckter av potentiellt giftiga flamskyddsmedel i bilbarnstolar, madrasser korgvaggor, sovkuddar, barnstolar, barnvagnar och andra produkter som innehåller polyuretan/polyuretanskum och är utformade för nyfödda, spädbarn och småbarn.

”Framtida studier är därför motiverat att specifikt mäta spädbarns exponering för dessa flamskyddsmedel från intim kontakt med dessa produkter, och att avgöra om det finns några hälsorelaterade problem”, enligt rapporten.

Läs hela artikeln på USATODAY.com. Titta gärna in här och läs på EPA Environmental Protection Agency, mer för barn kanske men som jag tror kan vara nyttig läsning även för oss vuxna. Jag tycker att barn är rättframma och frågar direkt exempelvis varför jag har andningsmask på mig, de får svar och är nöjda med detta medan vuxna stirrar som om jag vore en utomjording på besök och som man bör vara extra rädd för.

Ta en titt på denna video: Healthy Child Healthy World. Visst vill vi drömma oss tillbaka till hur det en gång var. Vi kan, vi vill och vi ska åter ta makten till ett friskare liv för våra barn och deras framtid, eller hur!