Fel doft kan ge ödesdigra konsekvenser

Maud Ström, en god vän från Nätverket för Doft- och Kemikalieöverkänsliga, har blivit intervjuad av Östran-lokaltidningen för bl a Kalmar. Hon har talets gåva, anser jag, vilket är bra för oss andra också för då hon kan förklara på ett sådan sätt att förhoppningsvis många läsare förstår vad sjukdomen får för konsekvenser för oss. En eloge till dig, Maud!

Det var nog redan i tonåren som Maud började att utveckla ett dolt funktionshinder. Hon har blivit mer och mer överkänslig för dofter och kemikalier, hon har det som kallas SHR/MCS. Att få förståelse för denna vår sjukdom kan vara mycket svårt, inte endast för oss själva utan även för våra familjer, släkt och vänner. Extra svårt tycker jag nog det är när det gäller barnen. Tänk så mycket som vi inte kan göra tillsammans med dem. Det är ju inte så att vi är sjuka en del av året, som många tycks tro, utan vi är Doftöverkänsliga HELA ÅRET!

Jag skrev ju om MCS America-tävlingen här tidigare, och det var ju Maud Ström som tog hem första priset! Bravo och grattis än en gång!