Godlukt på helsa løs

Mette Karlberg från Sandnes i Norge tål inte parfymlukter. Detta är mycket besvärligt i en alltför doftsatt värld. Mette har sjukdomen MCS och vi  ”träffades” via Facebook och har blivit vänner. Nu har Mette blivit intervjuad av Aftenposten.no angående sina svårigheter att leva i denna doftande värld. Har du svårigheter att förstå norskan, använd då http://translate.google.se/(Google Översätt). Du kopierar den norska texten och lägger in den i formatet och Från norska ->?
Vi är många nu runt om i världen som har stora bekymmer med alla dofter som omger oss och som förpestar vår värld. En värld som inte tycks vara till för oss längre. Frågan är: Vart skall vi ta vägen för att kunna få må bra men samtidigt inte bli helt bortglömd av den övriga världen? Vi har ju inte mindre önskemål och drömmar än andra men vi måste avstå från så mycket för att kunna verka som människa. Jag anser att vi blir diskriminerade pga vår funktionsnedsättning. Att bekämpa diskriminering är inte tillräckligt för att personer med funktionsnedsättning ska bli delaktiga i samhällslivet. Samhället måste också vara tillgängligt. Tillgänglighet handlar om den demokratiska rätten att kunna röra sig fritt och kunna verka i samhället även för personer med funktionsnedsättning.