Hälsoproblem

Numera finns det rätt så gott om parfymfria kem-tekniska produkter t ex tvätt- och sköljmedel, tvål, schampo, diskmedel, salvor och krämer att köpa. Detta är väldigt bra men jag anser att det har tillkommit något i dessa produkter som gör mig sjuk. Jag har köpt via nätet och många gånger fått reklamera dessa parfymfria produkter då det ändå har funnits en doft där som gjort mig sjuk. Det finns alltför många ingredienser som gör skada så det gäller att noggrant läsa innehållsförteckningar och ta lärdom! Jag har inte kunnat förstå varför jag blir sjuk fastän produkterna har varit oparfymerade förrän jag läst vad de innehåller.

Phenoxyethanol =en alkohol med en trevlig doft (obs, det är inte jag som har angett att doften är trevlig utan tagit det från shenet.se).
Phenethyl alkohol = en alkohol med angenäm blommig doft (samma här, läs ovan).
Dessa två innehåller en sk parfymingrediens men är inte klassad som en allergen. De används som konserveringsmedel så var noga med vad du köper och tänk på att bara för att en vara är parfymfri behöver den inte vara fri från dofter. Det är en ständig kamp att hitta doftfria produkter.

Sedan har vi detta med parabener, men det skriver jag om en annan dag.