Kallsupen full av skit!

Läste en artikel i Aftonbladet om hur mycket skräp, plaster, PCB och dioxiner, tungmetaller och kemikalier det finns i våra vatten.   Plast som ett djur äter bryts normalt inte ned i djurets kropp men nedbrytningsprodukterna ( Bisphenol A (BSA) olika PS-oligomerer) kan absorberas i kroppen. Där har det visat sig att de stör hormonbalansen.

dead_bird_plasticIngenting försvinner i vår värld utan ”money makes the world go around” och det måste kosta att förorena även i vattnet. Vi får inte avvakta och ansöka om dispenser hit och dispenser dit. Vad vill vi egentligen? Vi vill väl att våra barn och barnbarn, barnbarnsbarn… skall kunna bada och njuta av ett friskt vatten och att djur och växter mår bra där? Det måste ställas hårda och höga krav på VARJE nation och dess invånare att vattnet är inte vårt egna utan tillhör alla levande varelser.