I god tro

RussinI alla år har mina barn och även mina barnbarn fått en liten ask russin, i tron att dessa var mindre skadliga än annat godis, såsom karameller, smågodis och allt vad som finns i sk påsar för lördagsgodis. Barnen har gått lite runt omkring mig och undrat om jag inte hade något ”gottit” i skåpet till dem och visst, det hade jag för det mesta. Visst, frukt och bär har jag alltid här ändå.
Förstår inte varför jag inte tänkt lite längre än näsan räcker, för jag har ju sett på tv hur de besprutar druvodlingar och att då inte gifter skulle finnas kvar i druvor/russin är för mig så ologiskt tänkt. Tänkte jag överhuvudtaget? Nej, det gjorde jag inte. När jag nu fick läsa om att det finns höga halter av mögelgiftet ochratoxin A i russinen, så känns det inget bra.

Vill du läsa artikeln, så kan du bara klicka här på Testfakta.se och om du vill läsa frågor och svar från Livsmedelsverket.